Kobalaq - Seguiment de cursa
 
   KOBALAQ  |  LLARGA DISTÀNCIA  |  GALERIA  |  NOTICIES  |  FINNMARKSLØPET  |  ALTRES CURSES  |  REGISTRAR-SE 
 2.006
 2.007
 2.009
 2.010
 2.011
 2.012
 2.013
 2.014
 Website oficial
 Inscrits
 Entrenaments
 Gossos per aquesta cursa
 Estadístiques
 Estadístiques comparatives any anterior
 Estadístiques dels gossos
 Millor equip
 Equip segons velocitat
 Seguiment de cursa
 Missatges a l’equip
 Galeria_FL14
 Ordre de sortida
 Seguiment per GPS
 La cursa online
 2015
 2.016
 2.017
 2.018
Català  | Castellano | English 
14/03/2014  Finalment no ha pogut ser. Tornarem...
Aquesta vegada no ha pogut ser. Des del primer moment ha estat una cursa tremendament dura, tempestes històriques, excés de gel, a cops falta de neu,en d’altres, nevades que han obligat a obrir traça al llarg de moltíssims quilòmetres. Un percentatge de retirats de mes del 60% és un senyal significatiu de l’extremadament dura que ha estat la cursa aquest any.


Com sempre aprendrem del viscut, traurem conclusions i aprendrem a preparar-nos per si es repeteixen les mateixes adversitats en properes ocasions. A vegades hi ha circunstàmcies que fan impossible assolir l’objectiu. Però, igual que en Jorge i en Marçal, recordarem que Finnmark , i la seva cursa continuaran al mateix lloc esperant que ho tornem a intentar.

14/03/2014  Quan l’impossible es possible.
Ahir a la nit quan el trineu d’en Miquei va entrar a la zona muntanyosa el gps va deixar d’emetre senyal .Despres de tota una nit de nervis i incerteses,, finalment el gps es va actualitzar, però havia avançat molt menys del previst.

Durant tot el matí hem pogut seguir-lo avançant lentament i augmentant la velocitat a mesura que s’acostava al checkpoint

Després de gairebé 16 hores, el doble de l’esperat , ha aparegut al checkpoint de Levajok . Ha arribat completament xop, ha donat snacks als gossos , i ràpidament ha anat a la furgoneta a canviar-se tota la roba.

Els handlers s’han dedicat a intentar eixugar tot el material, botes, roba… a la sauna.

Els veterinaris han xequejat els gossos hi han donat l’okay per què continuïn tots en cursa. Han devorat el menjar que en Miquei els ha cuinat , bona senyal.

En Miquei ens comenta que a les muntanyes hi ha una quantitat ingent de neu , i que els gossos han hagut d'obrir traça la majoria del camí, el que ha fet que avançar fos molt lent i dificultós.

Els gossos que ara estan en cursa, són la Borka, Jokke, Draco, Miratu, Candi, Polux, Tana i la Dina , ànims nois ja queda poc esteu fent una feina excepcional!
Hem avançat la sortida una hora sobre el previst , així que en Miquei ha tingut dues hores justes per dormir. A l’hora assenyalada, les 16h00, s’ha llevat , cosa que no vol dir que s’hagi despertat! . La desena està a tocar i tots els esforços seran necessaris. La previsió es sortir a les 17h:30.

Per complicar-ho tot una mica mes ,aquest any hi ha una nova norma de cursa en la qual es posa hora límit per sortir de Karasjok (el següent checkpoint) a les a 15h:00 del 15/3. Això significa que l’equip hi ha d’entrar abans de les 5:00 de la matinada, doncs, hi haurem de fer el descans obligatori de 10 hores. Això afegeix pressió a tot plegat doncs haurem d’intentar fer el tram en menys d’onze hores Esperem no tenir cap sorpresa mes.
En el checkpoint es comenta que als múixers que hi ha a Sirbma ja no se’ls deixarà continuar.

La previsió meteorológica es de vent moderat d’orientació NE (a favor) que s’encalmarà a la mitjanit. No es preveu mes precipitacions.

L’Helena esperarà sola en Miquei a Karasjok , mentre en Ramon i la Marta aprofitaran per anar fins a Alta, fer-se una dutxa i dormir una mica abans de tornar el cotxe de lloguer.

A l’hora prevista en Miquei i els seus gossos han sortit.
En Miquei va per totes ¡
13/03/2014  Sirbma al sac i les velles llegendes també parlen.
En Miquei ha sortit direcció Levajok a les 20h14 amb 8 gossos tal com ha arribat a Sirbma . Preveiem la seva arribada entre les 2h14 i 3h04.

La previsió metereologica és de neu durant tot el tram i pararà per quan preveiem que entri al checkpoint , també hi haurà vent però aquest baixarà d’intensitat a partir de les 22h, les temperatures baixaran una mica per tant confiem que les precipitacions siguin de neu i no d’aigua, es preveu una etapa dura.


En el cap de la cursa , la primera que ha sortit de Karasjok ha estat la Sigrid Ekran, seguida per la Birgitte Naess i en Ronny Frydenlund , que van directament cap a Alta amb 7,7 i 6 gossos respectivament. Es preveu un final de cursa molt emocionant.La resta de l’equip Kobalaq ja estan de viatge tornant cap a casa , en Marçal, la Laura i l’Erola han aprofitat per fer una parada i, demanar-li un desig a un llegendari habitant de la Laponia . El desig és una mica de sort per en Miquei per acabar la cursa!
Des de Catalunya també tenim notícies, i es que alguns antics corredors de l’equip kobalaq , amb algunes Finnmarklopets a l'esquena també han volgut fer algunes declaracions!

13/03/2014  Varangerbotn i la premsa noruega.
Després de 8h12 l’equip ha arribat a Varangerbotn . Aquí es quedarà en Pasvik, el wheel mes gran tenim, continuarem amb vuit gossos. En Miquei comenta que la zona de Pasvik que acostuma a ser un tram fantástic pels seus boscos i estat de la pista aquest any l’ha patit a causa de la falta de neu que deixava a la vista fins i tot rocs enmig del trail.

Aquí l’Helena i la Marta s’ha retrobat amb ells, continuaran el que queda de cursa junts. Allargarem els descansos tot el que puguem per poder conservar l’equip al màxim, encara queden força quilòmetres, i ara el principal objectiu és acabar la cursa. En aquests moments queden 33 equips en pista dels 55 que van començar.

A les 6h43 del matí han sortit, força mes animosament que a l’anterior checkpoint , per descomptat, en Jokke bordant, es el típic gos “no problem” sempre disposat, sempre al seu lloc i a la vegada és com si no hi fos. A la sortida del checkpoint han dubtat quan han passat per davant dels vehicles dels múixers, la qual cosa es normal, però han seguit recte a bon ritme i han enfilat cap a Sirbma.

En Kjell Brenodden ja hi és a Sirbma, ha arribat aquest matí amb set gossos a una mitja de 10,4 km/h . Ànims Kjell ¡

En Xavier Cusidó desde Kirkenes ens ha fet arribar una entrevista que li varen fer a en Miquei uns periodistes d’un diari noruec de la zona. Tres pàgines!.

12/03/2014  Neiden 2 superat i retrobament dels membres de l’equip kobalaq.
En Miquei ha arribat a les 7h07 a Neiden, una mica més tard del previst després de més de 13 hores. Aquest es el tram més llarg de la cursa amb 125 km i ara el cansament ja es comença a notar. El fet de què les temperatures siguin altes, fa la cursa dura degut a que els gossos han de córrer sobre neu transformada , a cops pastosa, a cops gelada com pedres.


Ha decidit fer descansar més els gossos en aquest checkpoint, s’hi ha estat al voltant de vuit hores per recuperar-los millor.
Durant la revisió dels veterinaris s’ha descartat per continuar la Jervi i en Sirius per problemes en els carps. La Jervi aquest any ha estat leader junt amb la bjorka durant el primer tram de la cursa, en Miquei ens ha comentat que en pista amb problemes de vent treballen d’una manera molt fiable tot i no ser la configuració mes rápida. Bona feina Jervi!

En aquest checkpoint als gossos dels altres tirs ja els comencen a costar de sortir . Tranquil•lament se’ls ha d’anar despertant , fer-los petites passejades per anar calentant musculatures, i fer que l’equip sencer recuperi aquell caliu que fa que es torni a posar en marxa . Finalment ha sortit amb nou gossos . Enmig d’un gran vendaval, amb la Bjorka i en Jokke de leaders molt dignament l’equip ja es dirigeix cap a Varangerbotn on preveiem l’arribada entre 22h43 i 0h23 .


Per altra banda, aquest matí s’han reunit a Alta en Jorge, l’Ana i en Mario que ja es preparen per baixar cap a casa, amb en Marçal, la Laura i l’Albert i més tard hi han arribat l’Helena i la Marta que venien des d’Oslo, on han tingut que passar la nit a l’aeroport , segur que ha estat un moment molt emotiu. La Zetra ja està força recuperada i segueix menjant i mostrant bona actitud.

Ara l’Helena i la Marta ja estan en direcció Varangerbotn circulant en un petit cotxe de lloguer en plena tempesta per les carreteres gelades de Finnmark, per retrobar-se amb en Miquei i en Ramon i fer-los de suport a la part final de la cursa. Segur que la seva ajuda serà molt apreciada!11/03/2014  El somni de dos anys, que sols va durar dos dies.
Es així, després de dos anys de preparació, sacrifici col•lectiu i esforç brutal, el somni, s'ha esfumat.

Se'ns ha escapat de les mans, però el més frustrant és que no hem pogut quasi gaudir-lo, no hem tingut temps de lluitar per fer-lo realitat, ha marxat sense donar-nos temps a despertar-nos, tot plegat, extremadament frustrant.

Havíem pensat en moltes causes per les quals podia ser que no acabéssim la cursa, falta d'entrenament, lesions, falta de motivació, cansament extrem del múixer,... però mai se'ns havia passat pel cap que els nostres gossos, sempre forts i alegres, poguessin emmalaltir, i així ha estat, un inesperat virus ha deixat fora de combat als nostres herois, sense capacitat de recuperació, buits i fatigats.

Un virus, alimentat, per la llarga i extrema nit que vam passar clavats enmig de la tempesta en la immensitat de Finnmark, allà sí que vam lluitar. Lluitar per avançar ,i fins i tot per no defallir. Després d'allò vam pensar que no seríem capaços de seguir. Però en arribar al check point de Skoganvarre i veure que altres també havien passat la nit clavats, i que en Roger Dhal, mister Finnmarkslopet, arribava després nostre amb la cara desencaixada i deia que havia viscut la pitjor tempesta a la Finnmark, vaig entendre la dimensió del que havíem viscut.
Quan amb l'Albert, a Levajok, retiràvem els gossos del check point cap al remolc, en Tomàs bordava desesperat, ell també sabia que el somni s'esfumava. Un gos nascut per córrer, extremadament treballador, veia que ell i l'equip havien de plegar, ell també frustrat, entrava al remolc amb el cap cot.

No sé què dir, no sé què pensar, no sé què fer,.. però és com quan en una expedició a una gran muntanya arribes i el temps no et deixa ni fer un intent, ni sentir la neu a la cara i l'alçada als pulmons, no sé si ens mereixíem tanta mala sort.

Marxarem cap a casa, amb sensacions contradictòries, sabent que hem fet el que tocava, però amb la merda de sensació de no haver pogut lluitar i estrènyer, nosaltres i tot l'equip, però sabent que segurament hem fet un pas endavant, no sé cap a on , però un pas endavant.
Ara ens queda seguir d'aprop l'equip d'en Miquei cap a la seva desena Finnmark, del seu desè somni, encara li queda lluitar, encara li queda somniar, Miquei! Avant! sentiràs el nostre alè totes les nits que et queden!

Marçal
11/03/2014  Sortits de Kirkenes direcció Neiden 2.
Tal com estava previst en Miquei ha arribat a les 12h13 a Kirkenes . En els últims quilòmetres hem pogut veure com Mikael Jutila es deixava passar per en Miquei per després seguir-lo, juntament amb un altre tir noruec , però ha arribat bastant distanciat d’ells al checkpoint. Han fet molt bona mitjana en aquest tram (12,1 km/h). Els gossos han passat el control veterinari sense problemes.
A l’arribada no han faltat les estelades i senyeres de la família Cusidó que els hi han fet una acollidora benvinguda. La Núria ha pogut saludar en Miquei ,i remenar algun dels gossos que ja han deixat la cursa. En Xavier s’ha sorprès de què a la furgoneta hi fos penjat a les parets algun dels dibuixos que els va regalar l’any anterior la Núria fet per ella mateixa. Moltes gràcies per deixar-nos gaudir del vostre caliu cada any!

Han sortit tots els gossos, ara en porta 11. El servei de meteorologia dona temperatures tèbies i vent fluix cap a la 1 de la nit. La previsió d’arribada a Neiden és entre les 02h23 i les 4h56 de la matinada . T’esperem a Neiden !


Mentrestant, al migdia l’Helena i la Marta han sortit en avió desde Barcelona direcció Oslo i demà esperen retrobar-se amb l’equip a la tarda-nit possiblement a Levajok.


11/03/2014  En Miquei surt de Neiden 1.
En Miquei ha sortit del checkpoint de Neiden a les 6h01 segons estava previst. La sortida ha estat plovent i amb força vent ,cursa dura . El tir ha sortit força bé animat pels lladrucs d'en Jokke i en Draco. En Lhotse que va arribar amb problemes , finalment s’ha quedat al checkpoint . Es un gos enorme molt fort i potent , germà de la camada d’en Marçal ,gràcies Lhotse pel teu ajut fins aquí.

En aquest checkpoint s'han retrobat amb en Marçal i la Laura que l'han anat a veure per donar-li ànims. Ells ara estan tenint cura dels gossos , alguns estan prenent medicació , com el Thor en Tomas i en Noddy . La Zetra també s'està recuperant i aquest matí ja tornava a tenir ganes de menjar , molt bona senyal , es un gossa excepcional , es una femella que treballa amb la mateixa potencia que un mascle. Des d'aquí es dirigiran cap a Alta on es retrobaran amb en Jorge , l'Ana i en Mario.


El tram que han de fer ara es de 75 km , la previsió es que arrivi a Kirkenes a les 12h del migdia. En Ramon ja s’hi està dirigint , i aprofitarà per posar gasoil . Els gossos han sortit del checkpoint força be. En aquest punt gairebé haurem arrivat a la meitat de la cursa. A Kirkenes esperem la visita de la familia Cusidó ,que ja es un clàsic. A en Xavier i familia els agraden molt els gossos , i en especial a na Núria que te una gran estimació per en Miquei.

En Kjell Brenodden ha a arrivat a Kirkenes a les 6h12 en 11ªposició. Al cap de la cursa s’ha posat en Lars Monsen , un aventurer mediàtic molt conegut a Noruega que a Kirkenes a parat tan sols 28 minuts i ha continuat endavant .Tot seguit han sortit a caçar-lo la Sigrid Ekran i la Birgitte Naess que estaven descansant.

10/03/2014  Descansant 16 hores a Neiden
En Miquei ha entrat al checkpoint de Neiden a les 14:01, junt amb Espen Sonvisen, ambdós en 14ena posició. Tot i això, les nostres espectatives no són arribar entre els 20 primers, ni de bon tros! Hi ha mushers molt ràpids i competitius que estan fent la parada obligatoria a Tana, al checkpoint anterior. En qualsevol cas, és un veritable èxit estar aquí i ara!

En Miquei ha entrat amb el Lhotse carregat. Te tota la musculatura endurida. Es quedarà en aquest checkpoint. La pista a voltes ha estat gel pur i a voltes fins i tot roques. Amb tot, en Miquei està animat.

Fins ara ha anat sempre de líder la Borka i la Jervi. En aquest checkpoint però ha entrat amb en Jokke enlloc de la Jervi. En Jokke és un gos gens espectaular, però que te molta experiencia (varies FL1000). És alegre i dóna alegria en el tir, i pot anar en qualsevol posició!

Aquí, en Ramon i el seu musher, prendran una bona dutxa, dormiran per primer cop força hores seguides i han menjat dins la Fjellstue un bon platàs, còmodament assentats en una sala gran, no dins el petit recinte de la furgoneta!

El Miquei com no, patates fregides inundades de sal i pebre! Explica en Ramon, i la cervesa Estrella Damm, que porta de Catalunya.

Damunt la taula l’ordinador, per a llegir els missatges de suport que tots anem enviant des d’aquesta web, facebook i twitter.

Vinga vinga! En el proper checkpoint ja estarem a meitat de cursa (500km), a Kirkenes, on ens espera la familia Cusidor, amb una estelada ben grossa! Ara venim Xavier!

Mentre nosaltres estem a Neiden, el primer corredor de la Fl500 ha entrat per meta: Ronny Wingren i darrere una dona, Hilde Askildt. En tercera posició s’espera la també noruega Elisabeth Edlan. Felicitats! Congratulations!
10/03/2014  Incendi a sauna de Neiden mentre esperem que arribi en Miquei
Algú ha posat unes botes damunt les pedres d’una de les saunes de Neiden per assecar-les i s’ha incendiat la sauna. Han hagut d’anar-hi bombers. Per sort ningú ha sortit ferit, però si alguna intoxicació del handler francesc que ho ha detectat.

La meitat de les mantes per als gossos del Miquei s’han cremat i uns neos (botes que van per damunt d’unes altres botes per a protegir de la humitat i del fred)

En Ramon ens explica que persones de la Fjellstue l’hi han solucionat el tema de les mantes. Alguna ànima desconeguda ens les deu haver deixat. Intentarem averiguar qui ha estat per a agraïr-l’hi tant extraodinari ajut en aquests moments. Just en aquest checkpoint tenim previst fer el descans de 16 hores. Així que no disposar de mantes era un fort contratemps.

En Ramon ja porta moltes hores acumulades de treball, amb poc dormir, si fa o no fa com el musher. Des d’aquí Ramon t’enviem el nostre més gran agraïment i coratge. Te n’estàs sortint molt bé. Fas que els problemes no siguin problemes per al Miquei. Estàs fent una estrena de handler roockie espectacular! Tres-centes mil gràcies!

En aquest tram en Miquei va amb 12 gossos. S’han quedat la Polar i en Nox. La Polar per dolor en el carp. En Miquei ha considerat que encara que podia sortir era innecessari apurar, no veu que pugui fer 1000km. En Nox sembla cansat. L’any passat el va carregar en aquest tram, així que enguany creu que és millor retirar-lo a temps i no penalitzar la resta de l’equip.

La previsió més optimista per a entrar al checkpoint de Neiden per al Miquei és a tres quarts de dues, però això és ser molt optimista. Pensem que arribarà cap a dos quarts de quatre o a les 18h si la cosa no va massa bé. Restem a l’espera Miquei! Tots estem pendents!

Queda encara mooooolta cursa. Això és molt llarg. A Neiden no hem arribat encara a la meitat.
Mostrant 1/4 pàgines|< << 1 2 3 4 >> >|

Kobalaq Equip de gossos de trineu - 2006